Cascada Urlatoarea - Bucegi








Cascada Urlătoarea din Munţii Bucegi este una dintre cele mai spectaculoase din România, atât prin debit, cât şi prin înălţime (15 metri). Este un punct de atracţie pentru mii de turişti, mai ales că drumul către cascadă este considerat cel mai uşor traseu din Bucegi. Cascada se află la Poalele Jepilor, deasupra Poienii Ţapului.

Drumul către cascadă este destul de uşor, dar mai apar şi obstacole. La punctul numit "La Grătar" drumul se bifurcă. Spre dreapta, poteca marcată cu triunghi albastru duce la Cabana Piatra Arsă.

Dintr-o dată, liniştea din pădure este tulburată de un vuiet puternic, iar din spatele stâncilor apare Cascada Urlătoarea. Cascada Urlătoarea este un obiectiv turistic căutat de turişti vara, pentru că oferă răcoare, soare, dar şi un pic de mişcare.

În afara principalei căderi de apă veţi descoperi cu surprindere că există şi altele mai mici, desfăşurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare şi Urlătoarea Mică.

Comentarii

  1. acum au facut amenajari acolo....sa vezi cascada ialomicioarei...

    RăspundețiȘtergere
  2. e superb... mai ales vara cand te asteapta traseistii cu porumb copt :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh ce de amintiri am de prin acele locuri!Am fost in fiecare anotimp si de fiecare data a fost diferit...pe atunci nu aveam atractie spre aparatul foto si regret.
    Sa mergi si acum iarnasa vezi florile de gheata de pe stancile de langa cascada.Sa vezi cum ies aburii din apa...un minunat spectacol al naturii:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare