Manastirea Polovragi













Este situata la nord-est de Tg. Jiu, pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea, intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie : "Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului". In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei.
Recentele cercetari istorice stabilesc vechimea manastirii Polovragi in jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru.
Biserica manastirii Polovragi cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" este zidita in stil bizantin, avand forma trilobata cu abside laterale

Comentarii

  1. Este superb la Polovragi! Am avut sansa sa merg acolo si am ramas extrem de placut impresionata.. manastirea, ambianta, peisajul.. In apropiere sunt si Pesterile de la Polovragi care merita vizitate! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt ca ai adus acest loc la mine. Acum vreau si mai mult sa ajung acolo!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt fericit ca am fost la Polovragi si in acelasi timp sa pot transmite mai departe magia locului si a naturii. va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Se pare ca episoadele foto inchinate zonei Polovragi s-au incheiat,prin urmare, asa cum am promis voi lasa un comentariu. :)

    De ceva timp am inteles ca o cale la indemana oricui pentru a se remonta este natura. Daca sunt obosita si nimic din ce stiam nu merge , e suficient sa privesc la pomii pe sub care trec si sa ii simt, sau sa ma uit pe fereastra la nori si mi se schimba in bine fiinta.

    Imaginile din Polovragi, fotografiile despre si cu natura sunt foarte aproape de a transmite aceasta energie si stare de bine.

    Ca sa rezum: continua,Lary! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Solicit acordul de a publica una dintre foto in cartea mea, "Brancusi, enigma *Taina lumii si misterul vietii", desigur cu obligatia de a preciza autorul Laurentiu Vasilescu in explicatia imaginii.
    Astept un raspuns pe pavelfloresco@gmail.com
    Multumesc anticipat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare