15 sept. 2010

Manastirea Polovragi

Este situata la nord-est de Tg. Jiu, pe soseaua Tg. Jiu - Rm. Valcea, intr-un cadru pitoresc, la poalele muntelui Piatra Polovragilor. Intrarea in incinta manastirii se face printr-o poarta masiva din lemn, frumos sculptata, pe care scrie : "Bine este cuvantat cel ce vine intru numele Domnului". In partea dreapta a portii este o frumoasa troita din lemn sculptat, pe postament de beton, inchinata eroilor si martirilor Romaniei.
Recentele cercetari istorice stabilesc vechimea manastirii Polovragi in jurul anului 1505, ctitori fiind Radu Comisul si Patru Spataru.
Biserica manastirii Polovragi cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" este zidita in stil bizantin, avand forma trilobata cu abside laterale

8 sept. 2010

Pestera PolovragiPeștera Polovragi se găsește pe teritoriul comunei Polovragi, între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România.

Accesul la peșteră se face de la Mănăstirea Polovragi, pe un drum forestier de aproximativ 1 km. Intrarea în peșteră se află în Cheile Oltețului, deasupra râului ce desparte Munții Căpățâna de Munții Parâng.

Peștera are o lungime (până în prezent cercetată) de 11 km. Traseul vizitabil pentru turiști este de aprox. 800 m. Acest traseu este parțial iluminat.